Испански граничари откриха 8-годишно дете в куфар

zx450y250_2529108Осемгодишно момче е било открито в куфар в опит за незаконно прекосяване на границата между Мароко и испанския ексклав Сеута, съобщи Би Би Си, позовавайки се на испанската полиция.

Детето на име Абу е било в куфара на 19-годишно момиче. Когато полицаите намерили намерили момчето в четвъртък, то било в много лошо здравословно състояние.

Абу е от Кот д’Ивоар и вече се намира под грижите на властите в Сеута. Според испанският вестник “Ел Паис” детето няма роднинска връзка с 19-годишното момиче. Баща му й е платил, за да го пренесе през границата в куфара. Той живее на Канарските острови и се надявал да успее да се събере със сина си, пише “Ел Паис”.

Според испанската агенция “Ефе” бащата, който също се казва Абу е отишъл обратно до Кот д’Ивоар да вземе детето си и е платил на мароканка да го пренесе. Полицията казва, че момичето е изглеждало колебливо и сякаш не е искало да минава през границата.

Бащата е бил на час и половина път след сина си, но когато стигнал границата между Мароко и Сеута, бил задържан от властите. / Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>