Испански антифашисти проведоха шествие в подкрепа на Донбас

 

6a037fe70a58cf5ccef3a21017661702В Мадрид се проведе шествие на антифашисти в подкрепа на Донбас. В акцията на 14 декември, взеха участие няколко десетки активисти, предаде РИА Новости.

От СССР до батальона „Восток”

Организатор на акцията под лозунга „Солидарност с народа на Донбас” е Мадридския комитет за подкрепа на антифашистка Украйна. Подобни комитети съществуват в няколко големи града в Испания. Над колоната от активисти на шествието, се развяваха флагове на бившия СССР, Донецка народна република, на Новорусия и батальона „Восток”. Активистите в митинга носели и портрети на Барак Обама, Петро Порошенко и Ангела Меркел, с надпис под всеки един от тях „ВОЕНЕН ПРЕСТЪПНИК”.

Сред митингуващите основно са млади хора, които преминаха по улиците на работнически квартал в Мадрид, скандирайки: „Донбас ще стане гробът на фашизма!”

„Ние се обръщаме към работническата класа”

„Ние решихме да проведем това шествие, за да привлечем отново вниманието към случващото се в Донбас. Западните медии не отразяват истината. Добре, че този път провеждаме акцията в работнически квартал. Ние не искаме повече да се обръщаме към испанското правителство, това е безсмислено. Испанското правителство подкрепя въоръжените групировки, които убиват мирни жители в Донбас.
Ние искаме да се обърнем към работническата класа. Важно е, обикновените хора да знаят, какво се случва всъщност там”, разказа на РИА Новости един от организаторите на протестната акция Рамиро Гомес, който прекара целия август в Луганска област. Той разказа това, което наистина се случва там и увери, че може съвсем с право да изхожда от личния си опит. Гомес не е взимал участие във военните действия, а е бил в Луганска област с хуманитарна мисия, там се е занимавал с разпределяне на хуманитарните помощи.
Организаторите на митинга смятат, че причината за всички беди в света е капиталистическата система, а единственият начин да се приключи войната е да се сложи край на капитализма.

Жителите на района, които не са свикнали с подобни митинги, като правило те се провеждат в центъра на града, с интерес наблюдаваха шествието, някои са снимаха с фотоапарат.

Източник: Кросс.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>