Испанският полковник Франсиско Кастро: “Независимост на Каталуния? Само през трупа ми!

Испанският полковник Франсиско Аламан-Кастро  обяви, че няма шанс Каталуния да получи независимост, тъй като Испания не е нито Югославия, нито Белгия.

“Независимост на Каталуния? Само през трупа ми! Испания не е нито Югославия, нито Белгия. Дори и когато лъвът спи, не го провокирайте, защото ще покаже жестокостта си, която е доказана от векове назад”, твърди Кастро, цитиран в днешния брой на британския вестник “Дейли телеграф”.

Припомняме, че преди няколко седмици няколко милиона каталунци “наводниха” улиците на Барселона с искане за отделяне на областта от Испания. Малко по-късно, отново в този дух регионалното правителство поиска от Брюксел отговор дали може да стане член на ЕС като независим регион. Това вече преля чашата на търпението у властите в Мадрид, които на няколко пъти вече дават да се разбере, че подобни намерения няма да завършат добре за властите в Каталуния.

Показателни в това отношение са думите на външния министър Хосе-Мануел Гарсия който заяви, че отделянето е “незаконно и смъртоносно”.

/НИ/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>