Испанският крал срещна своя първи автомобил

article-seat-ibiza-rey-felipe-vi-primer-coche-102535-548ab61cad2e2Това стана при посещение в завода на Seat

Кралят на Испания Фелипе Шести бе изненадан със среща със своя първи автомобил, съобщават от Seat. Това се е случило при посещение в завода на марката в Марторел.

Кралят посети съоръжението в Марторел, за да се запознае с някои от бъдещите модели на Seat. Той обаче не предполагаше, че го очаква голяма изненада, споделят от испанската марка.

Докато разглеждал производствените линии и концептуалните коли на Seat, вниманието на Фелипе Шести било привлечено от една златиста Ibiza. Кралят веднага разпознал автомобила, това била първата кола в живота му.

Фелипе Шести получил машината от своя баща Хуан Карлос през 1986 година по случай 18-тия си рожден ден. Автомобилът е оцветен в кралско златисто и е оборудван с екстри, които се появяват в линията на модела години след това – 1,5-литров двигател с инжекцион, климатик и др. Дори седалките са уникални, съобразени с ръста и теглото на аристократа.

Инженерите на Seat възстановили колата специално за този случай. Двигателят й, на който са навъртени 152 000 км, не бил стартиран в продължение на 16 години, което наложило сериозен ремонт. От освежаване се нуждаели също така екстериора и интериора, както и спирачките.

Първият автомобил на Фелипе Шести няма да се върне при своя собственик. Той ще бъде изложен редом до още 250 специални коли в историческия център на Seat.

По статията работиха: Диян Пенев, редактор Димитър Вучев

Източник: Инвестор.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>