Испанският крал се отказа от наследство заради корупционен скандал

0000442289-article2Испанският крал Фелипе Шести реши да се откаже от наследството, което би могъл да получи от баща си Хуан Карлос Първи, на фона на подозрения за корупция на бившия монарх, съобщиха световните агенции, като се позовават на изявление на кралския двор.

В изявлението се отбелязва, че крал Фелипе Шести “е решил да се откаже от наследството на Хуан Карлос /…/ както и от всякакви активи, инвестиции или финансови структури”, които може да са били получени незаконно. Освен това по решение на Фелипе Шести бившият държавен глава вече няма да получава средства от бюджета на кралския двор.

По данни на в. “Паис” това решение било взето след започване на разследване, свързано с превод на 100 милиона долара от Саудитска Арабия до предполагаема швейцарска сметка на Хуан Карлос, открита на името на панамски фонд, предава БТА. В пресата се твърдеше също, че Фелипе Шести може би се явява бенефициент на фонда, създаден от баща му за управление на тези пари.

По публикацията работи: Петя Славова

ДНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>