Испанските футболни клубове имат 670 млн. евро неплатени данъци

índiceИспанските футболни клубове имат 670 милиона евро дългове към държавата, съобщи националният спортен съвет. Президентът на съвета Мигел Кардинал обяви, че размерът на неплатените данъци е намалял с 80 милиона спрямо 2012 г.

Според него редуцирането на сумата е “положителната част от данните”, но в същото време приходите от телевизионни права трябва да започнат да се разпределят “по-справедливо, защото по този начин ще се гарантира оцеляването на много клубове в затруднено финансово положение”.

В момента “Реал” (Мадрид) и “Барселона” прибират близо 50% от приходите. През 2011 г. двата най-популярни клуба в страната получиха по 140 милиона евро, докато третият най-печеливш беше “Атлетико” (Мадрид) с по-малко от 50 милиона.

Кардинал заяви, че ще настоява за нов закон, който да принуди клубовете да продават телевизионните права колективно, а не индивидуално, както е в момента.

“Това е много важно, защото телевизионните права са основен източник на финансови средства за клубовете. Според мен не е нормално разликата между това, което получават най-големите клубове, и това, което получават останалите, да бъде толкова голяма”, добави Кардинал.

“Има отбори, които са в много тежка ситуация, и ние правим всичко по силите си, за да им помогнем да се справят по най-добрия начин с настоящите условия”, каза още президентът на националния спортен съвет. /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>