Испанските социалисти биха спечелили евентуални избори

Педро Санчес. Снимка: Архив Ройтерс

 

 0000265938-article3Испанските социалисти биха спечелили евентуални избори с близо 30 процента от гласовете, предава БНР. Това сочи първото социологическо изследване след идването на власт през юни на правителството на Педро Санчес.

При едва 84 депутати в парламента Санчес съумя да стане премиер след вот в парламента, който свали от власт управлявалия шест години Мариано Рахой и неговата консервативна Народна партия.

Санчес заяви, че засега избори не са на дневен ред. ”Преди всичко трябва да променим и да изведем Испания от състоянието на парализа и летаргия, в която я беше вкарало предишното консервативно мнозинство. Аз ясно казах, че преди да свикаме избори, трябва да постигнем политическа, икономическа и социална стабилност. Към това се стреми правителството”, заяви той.

Сред популярните мерки, които Санчес предприе, е съставянето на кабинет, в който мнозинство са жените, както и предложение изплащаните от държавата пенсии да бъдат актуализирани в съответствие с инфлацията.

По статията работи: Виктория Тошкова
ИНВЕСТОР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>