Испанските власти обявиха, че са разбили банда, която крадяла дрога от наркотрафиканти по българска схема

0000296028-article2Снимка: Reuters

Испанските власти обявиха, че са разбили банда, която крадяла дрога от наркотрафиканти по българска схема.

Престъпниците продавали коли с проследяващо устройство на трафикантите, а след това крадяли стоката им. Това съобщи AFP, цитирана от “Фокус”.

По време на акцията испанците са арестувани 30 души, като арестите са извършени през януари и през март. Около 15 души остават в ареста, а останалите 15 са освободени, но остават под наблюдение. 21 от арестуваните са мароканци, осем са испанци, а един е сенегалец.

Говорителят на испанската гражданска гвардия в град Кадис Мануел Гонсалес заяви, че използваният похват е широко използван в Южна Испания и е внесен от Източна Европа.

“По-конкретно българи крадяха луксозни коли и слагаха джипиес устройства, след което продаваха колите на наркотрафикантите, за да могат да ги проследят”, обясни той.

Полицейската операция е проведена в южната част на Испания и в Барселона след разследване, което е започнало през лятото на 2015 година заедно с барселонската полиция и жандармерията на Мароко.

По време на акцията в началото на март са заловени 2,6 тона канабис. Бандата е извършила около 25 въоръжени нападения срещу дилъри на наркотици.

По публикацията работи: Вера К. Александрова / Днес.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>