Испанска асоциация раздава книги на български безплатно

img_235191Испанската асоциация за комуникации и образование ACCESO, съзадена нeотдавна  със силно българско присъствие (журналистите Гергана Ценова и Ивайло Харалампиев) в компанията на специалиста по рекламата Гонсало Сантамария, застана зад  солидарната кампания „Освободи книгите си“.

Асоциацията  събра над сто книги, които отиват за първата безплатна книжарница в Испания Libros Libres (Свободни книги).

Книгите и дивидитата  са дарения на частни фирми, издателства и хора, които оставят книги, които вече не са им потребни.

Доброволци  подреждат  книгите по теми. Всеки заинтересован  може да посети книжарницата на ул. „Коварубиас“ в Мадрид, да разгледа  изданията и да си вземе книгите, които са му харесали.

Върху всеки екземпляр организаторите на кампанията са поставили печат с текст: „Тази книга е свободна, не се купува, не се продава“.

Идеята тепърва ще се обогатява и развива. По този начин книгите намират своите нови читатели.

Целта е всяко издание да се използва пълноценно и да служи на хората по възможно най-добрия начин.

Организаторите на кампанията смятат да предоставят чяст от книгите на българи, които са задържани в испанските затвори и трудно могат да се сдобият там с четиво на български език. /Класа.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>