Испанската прокуратура разследва “Барселона” за данъчна измама

zx450y250_2226151Испанският шампион “Барселона” е разследван от прокуратурата за предполагаема данъчна измама, пишат медиите в страната. В основата отново попада трансферът на Неймар.

Властите в Испания имат подозрения, че клубът е укрил 9.1 млн. евро данъци. По време на разследването “Барселона” ще се разглежда като юридическо лице, пише “20 минутос”.

Спорният трансфер на Неймар вече доведе до оставката на президента Сандро Росел. Той напусна поста си на 23 януари в опит да защити имиджа на клуба и на негово място дойде Хосеп Бертомеу.

“Барселона” обяви първоначално, че трансферът е на стойност 57.1 млн. евро. Впоследствие започна разследване и клубът призна, че реално платената цена е 86.2 милиона.

Ако се потвърди, че “Барселона” е извършил данъчно престъпление, може да се наложи административно данъчно управление до изчистване на задълженията към държавата. Отделно клубът може да понесе наказания и глоби. /Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>