Испанската принцеса Кристина продала дворец, за да си плати гаранцията в съда

zx450y250_2330816source-apИспанската инфанта Кристина – сестра на крал Фелипе VI, и нейният съпруг Иняки Урдангарин са депозирали 2.4 милиона евро в сметката на съда в Палма де Майорка, за да покрият част от определената им гаранция, съобщи БТА, като цитира Асошиейтед прес.

След тригодишно корупционно разследване в края на юни миналата година петдесетгодишната инфанта на Испания беше обвинена в данъчна измама, а съпругът й – в пране на пари и измама. Кристина е първият член на кралското семейство, който ще се изправи пред съда, от възстановяването на монархията през 1975 година.

Регионалният съд на Балеарските острови обяви, че депозираните днес пари са от продажбата на семейния дворец на двойката в Барселона.

Съдът беше определил гаранция от 2.7 милиона евро за инфантата и 13.5 милиона евро за Урдангарин. Процесът се очаква в край на годината.

Херцогинята на Палма де Майорка – по-малката дъщеря на абдикиралия крал Хуан Карлос, и нейният съпруг са обвинени в присвояване на обществени средства, укриване на данъци и пране на пари. Става дума за бизнес делата на Урдангарин, който е заподозрян, че заедно с партньора си е използвал неправителствена организация, за да отклони около 6 милиона евро държавни пари към свои компании. Урдангарин оглавява фондацията “Ноос” в периода 2004–2006 г.

Разследващите смятат, че инфантата е била наясно с нещата, а самата тя е съсобственик на една от фирмите на съпруга си. / Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>