Испанската полиция конфискува над 41 тона контрабанден тютюн

2110922274Снимка: EPA

Испанската полиция конфискува над 41 тона контрабанден тютюн, равняващи се на 4 милиона кутии цигари. Властите подчертаха, че количеството е рекордно, добавя ДПА. 11 предполагаеми членове на банди бяха арестувани в южния град Хаен и в столицата Мадрид.

Уличната цена на тютюна е 6,6 милиона евро, съобщиха следователи, цитирани от ДПА. Продажбата му щеше да лиши данъчните власти от приходи от 5,5 милиона евро.

Бандата е купила тютюна, който е бил с прекалено ниско качество като за производство на цигари, от три различни компании. Те са имали намерение да го продадат като тютюн, годен за правене на цигари. Обикновено тютюн с подобно качество се използва за компост или за пестициди.

Престъплението било разкрито, след като законните производители на тютюн в района на Хаен се оплакали, че продажбите им са спаднали с 30 на сто. / Актуално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>