Испанската полиция залови 56 кг хероин

640x480_1448968953Снимка: Архив, БГНЕС

Испанската полиция разби наркотрафикантска мрежа и конфискува 56 кг хероин, скрит в кола. Това е най-голямото количество от този наркотик,  залавяно от началото на годината в Европа, съобщиха АФП и БГНЕС.

В сътрудничество с португалската полиция испанските полицаи са арестували в Понтеведра, на границата с Португалия, в Барселона и в Галиция 12 членове на испанско-албанска престъпна група. Конфискувани са също 350 000 евро в брой и 7 луксозни коли.

Колата със скрития в нея хероин е намерена недалеч от границата с Португалия. Хероинът бил закупен в Амстердам и поставен в специални тайници в каросерията.

Според Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите (OEDT) със седалище в Лисабон и европейската полицейска служба Европол пазарът на хероина в Евросъюза възлиза на 6,8 милиарда евро годишно. / novatv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>