Испанската полиция арестува 31 души, сред които и българи, на борда на кораб с кокаин


Испанската полиция съобщи, че е спряла кораб, натоварен с три тона кокаин” на около 80 километра от брега на Кадис, предаде “Ел Мундо”. Били са заловени 31 души, сред които българи, колумбийци и испанци, принадлежащи към международна организация, разположена в Испания, уточнява “Ел Паис”.

Наркотикът е бил натоварен в Южна Америка и е трябвало да достигне брега на Галисия, откъдето да се насочи към Мадрид, уточни полицията.

Сред арестуваните са колумбийци, галисийци, натоварени с продажбата на стоката, както и 22-ма българи от екипажа, членове на организация за морски транспорт. Според съобщението специализираните групи са се качили на кораба в открито море, преди наркотикът да бъде предаден на кораба от Галисия.

Корабът се намира в пристанището на Кадис, където генералният директор на полицията Игнасио Косидо изнесе подробности за операцията, която е била проведена в сътрудничество с българските сили за сигурност.
/dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>