Испанската лига оправда Барса за трансфера на Неймар

imagesИспанската футболна асоциация постанови, че не е открила нередности по трансфера на Немар в Барселона.

Сделката между каталунците и Сантос вйсе още се разследва от върховния съд в страната заради противоречивите твърдения колко точно клубът е заплатил за бразилския национал.

В момента срещу Барселона тече разследване за укриване на данъци, след като стана ясно, че „блаугранас са платили 40 милиона евро от трансферната сума на бащата на Неймар. Заради целият шум Сандро Росей подаде оставка като президент на клуба, тъй като бе обвинен във финансови злоупотреби.

Днес обаче от футболната централа на Испания заявиха, че Барса не е извършила никакви нарушения. Решението на асоциацията веднага бе посрещнато с официално изявление и от шампионите. „Футболен клуб Барселона иска да изрази одобрението си към Комитета за икономически контрол към Испанската футболна федерация заради решението му, че Барселона не е извършил никакви нарушения с привличането на Неймар“, гласи то.

Според въпросната комисия „не са открити никакви доказателства за престъпления, извършени от клуба, който не е нарушил правилата и регулациите на федерацията“. „В резултат от това няма да бъдат предприети други действия по този казус“, казват от Комитета за икономически контрол.

„Беше ни наредено да ни предоставим серия от документи през февруари и след като бяха анализирани изцяло, се стигна до извода, че няма нарушения, извършени от клуба, с трансфера на Неймар. В интерес на пълната прозрачност, футболен клуб Барселона иска да подчертае своята готовност за съдействие, ако комитетът поиска друга информация по този трансфер“, казват още от клуба. /Източник: Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>