Испанската държава иска по-сурово наказание за Виляреал за хвърления банан

alves2_26288_1Глобата от 12 хиляди евро, която беше наложена на Виляреал заради фена, който хвърли банан, е прекалено меко наказание, смята министърът на спорта на Испания Мигел Карденал.
Бразилският защитник Даниел Алвеш от Барселона обаче предизвика вълна от положителни реакции, след като самият футболист прие обидата на расистка основа доста лежерно и забавно.

“Ние ще вземем нещата под свой контрол и ще обжалваме наказанието. Също така ще представим казуса на Националната комисия за превенция на насилието. Нашият кабинет в Министерството на спорта смята, че този случай се нуждае от доста по-сериозно наказание. Трябва да дадем ясен отговор на публиката, че подобни неща са недопустими, каза още министърът на спорта на Испания.

“Нулева толарентност срещу подобни прояви и сериозна борба срещу расизма с всички сили – това са нашите основни моменти в програмата за борба с вредните влияния”, завърши испанският политик. /Източник: Дир.бг/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>