Испанка роди третото си дете на 62 години

0470784001432459808_570134_600x458Жителка на испанския град Луго стана майка на 62 години. Лина Алварес вече има три деца. Най-големият ѝ син е на 28 години, а средният – на 10 години.

Новороденото момиченце, което е кръстено на майка си, се е родило преждевременно с тегло 2,3 кг. Тя се е появила на бял свят чрез оперативно раждане, съобщи medportal.ru.

ЗЛАТКА ДИМИТРОВА РОДИ На излизане от болницата Лина Алварес е споделила, че се чувства прекрасно и сякаш не е на 62 години, а два пъти по-млада.

Алварес допълва още, че е благодарна на съдбата за този подарък. Фактът за бременността на Лина се обсъжда широко в Испания.

За да забременее Лина е преминала ин витро процедура, което ѝ е позволило да роди две деца след настъпването на менопаузата.

Алварес разказва, че повечето лекари не са били съгласни да направят интервенцията, но тя успяла да намери гинеколог, който се осмелил, въпреки, че шансът ѝ да забременее бил едва 6%.

Лина разказва, че ѝ се обаждат жени от цял свят, които да я поздравят с раждането на детето и я молят да им разкрие името на лекаря, който ѝ е помогнал за това.

Тя обаче не е склонна да сподели тази информация, тъй като вярва, че всяка жена е способна да намери подходящ лекар или клиника сама.

РЕДАКТОР: ЕВГЕНИЯ ГИГОВА

© Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>