Испания ще дава жителство на инвеститори в имоти

casas-13Парламентът прие необходимото законодателство, което ще влезе в сила, след като бъде подписано от краля.

Парламентът на Испания прие законодателството, с което улеснява достъпа до разрешителните за постоянно пребиваване в страната за инвеститорите в имоти, съобщава онлайн изданието worldpropertychannel.com.

Законът трябва да бъде подписан от краля, за да влезе в сила, допълва изданието.

Граждани на трети страни (извън Европейския съюз) ще могат да получават разрешително за пребиваване в страната при условие, че закупят имот на стойност поне 500 хил. евро. Разрешено е и закупуването на няколко имота, като сумата от 500 хил. евро остава минимална граница за даването на разрешително.

Законът ще действа ретроактивно, т. е. купувачи на имоти – граждани на държави извън ЕС, които вече са направили инвестиция над 500 хил. евро, също ще могат да кандидатстват за разрешително за пребиваване.

Очаква се мярката да привлече нови играчи на пазара на имоти в Испания най-вече от Китай и Русия. Не липсват обаче и опасения за приложението на мярката – най-вече около възможността за измами и злоупотреби със зле информирани за пазара чужденци, привлечени от жителството. /Източник: Инвестор.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>