Испания ще бъде един от най-добре представящите се пазари на луксозни жилища през 2019 г.

casa-bosca-001-705x470-1Испания

Според данни от доклада на Knight Frank за представянето на пазара на луксозни имоти тази година Испания ще бъде един от най-добре представящите се пазари на луксозни жилища през 2019 г. Най-богатите хора в света са привлечени от отличната възвръщаемост на инвестицията, политическата стабилност и лайфстайл придобивки.

Програмата „Златна виза“ в Испания действа от 2013 г. и е една от най-популярните „врати към Европа“, предпочитани от чуждестранни инвеститори, особено от страни от Латинска Америка. За да получи испанско гражданство, кандидатът трябва да е живял в Испания 183 дни в годината в последните най-малко десет години. Той трябва също така да инвестира най-малко 2 млн. евро в испански държавни ценни книжа или най-малко 1 млн. евро в акции на публично търгувани испански компании или такива, които не са представени на борсата, или да има депозит от най-малко един милион евро в испански банкови сметки, или да инвестира минимум 500 хил. евро в испански имот, включително имот за отдаване под наем. Друга възможност е да направи „значителна“ бизнес инвестиция, която допринася за създаване на значителен брой работни места, носи ползи за икономиката и обществото или допринася за технологичния или научния напредък.

Ползи

Придобиване на местожителство в Испания, след което инвеститорът може да работи и живее в Испания. Притежателите на временно разрешително за местопребиваване имат право на свободна пътуване в Шенгенската зона без виза. Съпругът или съпругата на инвеститора и децата му под 18 години може да бъдат включени в молбата за предоставяне на местожителство.

ИНВЕСТОР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>