Испания търси купувач за най-голямото си банкрутирало летище

imagesЛетището в Ciudad Real в La Mancha, чието изграждане погълна 1.1 млрд. евро се продава. То беше затворено през 2012 г. след само 4 години работа, тъй като управляващото го дружество изпадна в състояние на банкрут.

Реално полетите спряха през декември 2011 г., когато нискотарифната авиокомпания Vueling закри своята последна линия.

Сега съдът, който пое администрацията на летището е постановил, че то трябва да бъде продадено, като купувачът ще бъде принуден да плати просрочени задължения на стойност 529 млн. евро.

Кредиторите включват няколко банки, Air Nostrum и Air Berlin, както и испански граждани, чиито домове са били закупени с цел изграждане на летището.

Летището се намира на 100 километра южно от Мадрид и разполага с писта достатъчно дълга, за да кацне на Airbus A380 – най-големият пътнически самолет в света.

Терминалът пропуска трафик от 10 млн. пътници на година, но беше разкрит в разгара на дна от най-тежките рецесии в историята. /Дир.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>