Испания се справя по-добре от Германия

Снимка: архив Ройтерс

 

 0000205323-article3

Главният икономически съветник на испанския министър-председател Мариано Рахой заяви, че Испания се справя по-добре от Германия, когато става въпрос за увеличаване на износа в рамките на структурите на еврозоната, съобщава Bloomberg.

Инфлацията в Испания е по-бавна, отколкото тази в Германия през последните 24 месеца, което води до стабилен ръст на конкурентоспособността, заяви Алваро Надал на събитие в Мадрид във вторник. В резултат на това Испания отчита „забележителен“ ръст на набор от услуги, които продава в чужбина. В същото време общият ѝ износ в момента е на второ място след Германия като процент от икономиката, допълни Надал.

„Важно е да продължим да играем по правилата на Германия“, казва Надал. „И в момента се справяме много по-добре от германците в германската игра“.

По-малко от два месеца преди испанците да изберат следващото си правителство Рахой се опитва да убеди избирателите, че той е единственият лидер, който може да гарантира икономическо възстановяване.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова / Инвестор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>