Испания разби престъпна схема от мними полицаи

010430-disfraz-policia-chaleco-antibalas-hombreИспанските органи на реда съобщиха, че са разбили криминална банда, която нападала туристи в Мадрид, а престъпниците се представяли за полицаи. Осем заподозрени членове на бандата, иранци и пакистанци, са арестувани на 22 ноември, съобщи полицията и допълни, че нападателите отнемали пари, скъпоценности и смартфони.

Престъпниците се приближавали към туристи и им искали документи за самоличност. Освен това мнимите полицаи настоявали да видят и портфейлите на жертвите като се мотивирали, че проверяват за наркотици и фалшиви пари, пише още AFP. Веднъж взели портфейла на чужденеца, изваждали банкнотите или нещо друго ценно и моментално избягвали. Според полицията, бандата е отговорна за поне 21 кражби в района на Мадрид през последните месеци, но вероятно жертвите са много повече, тъй като мнозина, които са били в Испания за кратко, не са имали възможност да подадат жалби, посочва още БГНЕС.

При обиска в три жилища в мадридски предградия след арестите са открити три скъпи часовника, 15 смартфона, бижута и 1000 евро в брой. Конфискувани са и шест автомобила, които бандата използвала при акциите си.

РЕДАКТОР: РУМЕН СКРИНСКИ

© Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>