Испания разби мрежа за проституция, подмамвала украинки

Six detained in operation against human traffickingИспанската полиция съобщи, че са освободили 11 жени, повечето украинки, които са пристигнали в Испания, за да започнат работа като камериерки в хотели, но са били принудени да работят като проститутки, информира АП.

В съобщение националната полиция отбелязва, че те вярват, че международната банда е принудилa повече от 200 жени да проституират по същия начин от 2015 г.

Допълва се, че жените са били подмамени с онлайн обяви, които предлагат заем за пътните разходи и добре платена работа в хотели в Бургос, град в Северна Испания. След пристигането си те били принудени под заплаха от физическо насилие да работят като проститутки 10 часа на ден, седем дни в седмицата. Налагани са им глоби, за да е сигурно, че никога няма да успеят да изплатят заемите си.

Двама испанци и двама украинци са арестувани по подозрение в трафик на хора и участие в престъпна организация.

https://news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>