ИСПАНИЯ – ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА БЕЗОПАСНОСТТА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

multas_de_transitoЗаконопроектът се връща в кабинета, след като правителството одобри проекта през юли и текстът е анализиран от Държавния съвет. Намерението е  реформата да влезе в сила в началото на 2014 г.

  • Задължават се децата до 18 годишна възраст, които карат велосипеди в града да носят каски, като се оставя отворена врата за увеличаване на възрастовата граница. /До сега за децата беше задължително само за извън градските пътища/.
  • За шофьорите, управляващи МПС под въздействие на алкохол или наркотици глобите се увеличават до 1000 евро. Както до сега пробите ще се вземат от слюнката или от кръвта  на водача на МПС. Освен шофьорите,  на този вид проби ще бъдат подлагани и пешеходците, които се окажат участници или жертви на пътно- транспортно произшествие.
  • Оставя се „отворена врата” за увеличаване на максималната разрешена скорост на 130 км/ч на пътни участъци с добра видимост и сигурност при добри метеорологични условия.
  • За някои участъци от градската пътна мрежа се въвежда максимална скорост от 20 км/ч.
  • Превишаването на тези бъдещи границите от 20 и 130 km / h ще бъде наказано със същия набор от санкции, както до сега- с глоби в размер между 100 и 600 евро и отнемане на 2-6 точки.
  • Новият закон абсолютно забранява използването на всякакъв вид антирадари- глоба от 200 евро, както и отнемане на  три точки.  Абсолютно се забранява употребата дори  и на радарни детектори. Източник: Българи в чужбина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>