Испания приютява 400 000 британци в случай на твърд Брекзит

Spanish Government question time session at Lower ChamberИспания планира да предостави право на пребиваване на около 400 000 британски граждани в случай на твърд Брекзит, пише испанският в. “Паис” преди публикуването на плановете на Мадрид за непредвидени ситуации, свързани с Брекзит.

Планът за пребиваване ясно показва, че мерките, договорени от Испания, ще бъдат обвързани със същите условия, приложими за испанците, живеещи и работещи във Великобритания.

Законодателството за непредвидени случаи във връзка с Брекзит също така се отнася и за Гибралтар, допълва “Паис”, подчертавайки, че Мадрид ще настоява да има думата за прилагането на всяка мярка във връзка с Брекзит на полуострова.

Законопроектът ще бъде изпратен незабавно в парламента, който скоро ще бъде разпуснат преди провеждането на предсрочните парламентарни изборина 28 април.

Испанското правителство прие решение през миналия месец за наемането на 1735 нови държавни служители, за да се справи с последиците от Брекзит, особено в граничния и митнически контрол.

https://news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>