Испания – Правителството и синдикатите не успяха да стигнат до споразумение за новите социални помощи

rajoy sindicatos portadaДва часа и половина продължи обсъждането на споразумението между Мариано Рахой и синдикатите за новите социални помощи за трайно безработни, но так и не се стигна до сближаване на опорните точки.

Правителството предлага да се вземат за срок от 6  месеца, а синдикатите до падане на нивото на безработица в Испания под 20%. Различия има и за техният размер. Правителството предлага да бъдат 399 Евро за хора без семейни ангажименти и 450 Евро за хора със семейни отговорности. Предложението на синдикатите е 426 Евро за самостоятелни и 480 Евро за семейни. Според изявление на синдикалните лидери е възможно следващата седмица преговорите да продължат.

За тези помощи ще могат да кандидатстват трайно безработни от минимум 1 година и изчерпали обезщетенията за безработица (паро) и всякакъв вид субсидии от минимум 1 година. Регистрирани в Бюрото по труда през последната една година и търсещи активно работа.
Единственото за, което има договореност за момента е, че не зависимо кога ще бъде постигнато споразумение те ще могат да се получават със задна дата от 1 ноември 2014г.

 Rajoy-patronal-empresarios-sindicatos-empleo_MDSIMA20130312_0319_4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>