Испания отчете 4% ръст на туристите за първите седем месеца

turismo-espac3b1aЗа ръста допринасят размириците в Турция и Египет, като най-голямо увеличение се отчита при гражданите от скандинавските държави.

Рекорден брой туристи са посетили Испания през юли. Почти осем милиона международни туристи са пристигнали в страната миналия месец, сочат официалните правителствени данни. Това е ръст от почти 3% в сравнение със същия период на миналата година.

По традиция най-много туристи идват от Великобритания, Германия и Франция. Най-голямо увеличение обаче се отчита при гражданите на скандинавските държави – Дания, Финландия, Норвегия, Швеция и Исландия. Тази година в Испания са пристигнали и рекорден брой руснаци.

Експерти коментират, че ръстът на туристическия поток частично се дължи на размириците в Турция и Египет – други две предпочитани от европейците дестинации по време на летния период.

От началото на годината Испания е посетена от общо 34 милиона чужденци – ръст от 3,9%, в сравнение с първите седем месеца на 2012 г.

Туризмът представлява 11% от испанската икономика, която е четвъртата най-голяма в еврозоната. Новината за ръст на посетителите от чужбина е добре дошла за Мадрид, който от две години се бори с рецесия и безработица от над 26%. /Инвестор.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>