Испания отново разби голям канал за кокаин

decomiso-de-cocaina-en-espana-619x348Мащабен канал за трафик на кокаин в Европа бе разбит от испанската полиция в сътрудничество със служби от САЩ, Бразилия и Франция, предаде АФП.
В Испания, Колумбия и Бразилия са арестувани общо 74 души, от които 4 жени. Сред тях са испанци, колумбийци, португалци, иранци и боливийци. Работата по разкриването на организацията продължила две години.

Във финалната  фаза са иззети 575 кг кокаин, както и 11 огнестрелни оръжия. Конфискувани са 588 000 евро и $ 7 млн. в брой. Затворени са 5 нарколаборатории.
Предполагаемият ръководител на канала е известен колумбийски наркобос, живеещ в Бразилия и арестуван в Рио де Жанейро. Името му не се уточнява.

Разследването установило, че дрогата се транспортирала в Испания. Прехвърляла се в нарколаборатории, намиращи се в столицата Мадрид, както и в градовете Малага и Кордоба. След обработка била продавана в Испания, Италия и Франция. Наркотикът обикновено бил превозван в автомобили с фалшиви дъна. Два такива са иззети във френското пристанище Марсилия, като в единия е имало 30 кг кокаин. /Труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>