Испания клекна пред могъщ рокерски бос арестуван през юли за рекет

Image_2261755_128Франк Ханебут бе арестуван на Майорка в средата на юли

Испания клекна пред могъщ рокерски бос, арестуван през юли за рекет, пране на пари и търговия с жени.

Германецът Франк Ханебут, лидер на групировкатата “Хелс ейнджълс” (Ангелите на Ада), е преместен от изолатора в нормална килия в затвора в Палма де Майорка. Според адвоката му, цитиран от ДПА, това е етапна победа, но повечето наблюдатели в Германия го определиха като отстъпление пред влиятелния престъпник.

49-годишният Ханебут бе задържан при операция на испанската полиция в средата на юли. В акцията “Казабланка” участваха 200 служители на реда, които обискираха над 30 жилища и барове, от които бяха иззети оръжия, автомобили, лодки, както и бижута и дрога. 24 рокери попаднаха в ареста, обвиненията срещу тях са за изнудване, рекет, принуждаване към проституция, измами и др.

Лидерът на “Хелс ейнджълс” в ритуално примирие с водача на “Бандидос” Мачолек

Още миналата година Ханебут и други негови авери от “Хелс ейнджълс” се заселиха на Майорка след серията действия на германската полиция срещу бандата. Тогава рокерът, съдържател на редица публични домове в Хановер, обяви, че в Испания ще започне на чисто и ще развива ресторанти.

В края на 2012 г. Ханебут сключи ритуално примирие с вечния враг – шефа на другата рокерска групировка “Бандидос” Петер Мачолек. Източник: БГ.ДНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>