Испания – Как да получа NIE като регистрирам SL?

nieМного наши клиенти се свързват с нашата кантора, като се интересуват как могат да получат NIE в Испания, като регистрират ООД – Sociedad Limitada(SL).

Процесът на получаване на NIE чрез регистрация на SL е много различен от класическите начини като представяне на трудов договор или минимална сума за издръжка в Испания около 5000 евро.

Първо трябва да уточним, че получаването на NIE чрез регистрация на Sociedad Limitada (SL) е най-скъпия начин от всички възможни варианти.

Необходимите средства за регистрация на imagesSociedad Limitada(SL).

  • 3000 евро минимален капитал за  регистрация на Sociedad Limitada(SL).

  • 1100 евро- такси – търговски регистър, нотариус, адвокатски хонорари.

  • 25-40 евро на месец- пощенска кутия Виртуален офис за фирмата.

Времето за регистрация на ООД- Sociedad Limitada (SL) отнема около 1 месец. Получаването на NIE е изключително само за управителя на SL-Administrador Unico.

Пример:

Станислав Петров идва в Мадрид от България, като няма никакви документи за пребиваване в Испания. Приятелят на Станислав- Иван Петров, който живее в Испания от 10 години и има собствен апартамент- Иван регистрира Станислав в неговия апартамент и му изважда- Certificado de Empadronamiento. Станислав се свързва с Българо-Испанската Адвокатска Кантора и от там започва процеса по регистрация на ООД -Sociedad Limitada(SL) и изваждане на NIE. От Българо- Испанската Адвокатска Кантора се наемат да помогнат на Станислав с целия процес. Първата стъпка е изваждане на временно NIE за регистрация на Sociedad Limitada(SL), като  това става, като се отива при нотариус, който издава сертификат на Станислав, че иска да развива търговска дейност. Станислав представя този сертификат в полицията- Brigada de Extranjeria- където му издават временно NIE, с което започва процеса регистрацията на Sociedad Limitada(SL).

 Статията подготви Димитър Димитров, Мадрид

Madridlex Partners SL
España
Madrid 28007
Travesía de Téllez 4 Entreplanta Izquierda

Tel.Fijo-911296524
Tel.Movil:627241588
Fax:911270013

e-mail:info@abogadobulgaro.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>