Испания и Португалия също искат Мондиал 2030

0000412826-article2Испания и Португалия обсъждат възможността да подадат документи за съвместна кандидатура на Световното първенство през 2030-а година, съобщи пресслужбата на Испанската федерация по футбол.

Също така се уточнява, че представители на двете страни са провели редица срещи, след което е започнал задълбочен анализ на всичко около заявката. Също така е ясно, че правителствата на двете страни са достатъчно добре информирани за общата заявка и са наясно какво предстои по темата.

По-рано през тази година съвместна кандидатура за Мондиал 2030 обявиха, че ще издигнат Уругвай, Парагвай, Аржентина и Чили, както и Мароко. Също така има ясна кандидатура и от Балканските страни България, Сърбия, Гърция и Румъния.

Испания вече е била домакин на Световно първенство и това стана през 1982-а година, а Португалия прие Европейското първенство през 2004-а година. Испания също така прие Олимпийски игри през 1992-а година чрез Барселона, а след това също издигна кандидатура на Мадрид, но тя не беше успешна.

Световното през 2022-а година е в Катар, а това през 2026-а или първото с 48 отбора, е дадено на САЩ, Канада и Мексико в съвместна кандидатура.

По публикацията работи: Камелия Цветанова

ДНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>