Испания, Италия и Гърция са страните с най-добри плажове в Европа

655-402-zaeshki-plazh-lampeduza-italiiaИспания, Италия и Гърция – това са страните, които могат да се похвалят с най-добрите плажове в Европа, сочи класация на “Трипадвайзър“. Ето топ 6 на местата, за които е хубаво поне да помечтаем това лято. На първо място в класацията за най-добър плаж в Европа е:

1. Заешкият плаж, Лампедуза, Италия – Заешкият плаж на остров Лампедуза остава сред най-чистите плажове в света и едно от малкото места, където костенурки снасят яйцата си. До плажната му ивица обаче се стига само по вода. Той се отличава с наситен тюркоазен цвят на морето, където водата е толкова топла, че туристите могат да плуват в нея и през февруари.

2. Плая де Йетес, Испания

Източник: Thinkstock/Guliver

Тюркоазени води, спокойствие и чудни залези. Това можете да видите, ако посетите втория най-добър плаж в Европа за 2014. Плая де Йетес е и вторият най-голям в Йетес, Майорка. Скалистият бряг пък е сякаш изрязан от слонова кост. Между скалите са се стаили малки заливи с изумително чиста вода и малки плажове.

3. Росили Бей, в Уелс

Източник: Thinkstock/Guliver

Росили Бей има петкилометрова плажна ивица, която обаче се разкрива в цялата си прелест само при отлив. Мястото е много популярно сред сърфистите, а по скалите в околността гнездят много видове птици.

4. Плажът на катедралите, Испания

Източник: Thinkstock/Guliver

Рибадео – границата между Галисия и Астурия, прочутото крайбрежие на Луго с  т.нар. „Плаж на катедралите“. Плажът се нарича така заради внушителните скални образувания, разположени по пясъчната ивица. Те обаче са достъпни само при отлив.

5. Елафониси, Гърция

Източник: Thinkstock/Guliver

Плажът Елафониси се намира на югозападното крайбрежие на Крит – пети по големина остров в Средиземно море. Пясъчната ивица е изключително светла и с розов нюанс, а водите са прозрачни. Заради климата плажът е една от перфектните дестинации по всяко време на годината. Температурите са 13-18 градуса през зимата и достигат до 26 градуса през лятото.

6. Кала Мариолу, Италия

Източник: Thinkstock/Guliver

Залив с прозрачни води и ситен пясък – това е Кала Мариолу на територията на Бауней, Италия. Според „Трипадвайзър“ най-добре е да посетите този плаж в летния период от месец май до септември.

Ако трябва да излезем извън пределите на Европа, архипелагът Фернандо де Нороня е мястото с на най-добрите плажове в света, сочи класацията на “Трипадвайзър“.

Източник: Thinkstock/Guliver

Пълната класация за най-добрите плажове в света може да видите тук. Източник: “Трипадвайзър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>