Испания иска арест за мъж от Камено за кражба на коли, той в неизвестност от 1 г.

138995571384017Бургаският окръжен съд спря дело за изпълнение на европейска заповед за арест, издадена от Втори съд на град Торевиеха – Аликанте в Кралство Испания.

Тричленен състав, председателстван от Захарин Захариев, взе това решение, тъй като Кирил Ненков не се яви в залата и не е ясно къде се намира.

Испания иска Ненков тъй като се разследва за участие в организирана престъпна група и за пране на пари.

Според обвинението Ненков е замесен в кражба на превозни средства от средно висок клас. Те били използвани за собствени нужди или продавани на други престъпни групи. Някои от автомобилите са прехвърляни в други държави, където се пускали на пазара или се продавали на организации, извършващи трафик на наркотици.

Ненков е обявен за общодържавно издирване от 13.11.2013 г. Наложената му от прокуратурата мярка за неотклонение подписка бе заменена със задържане под стража.

От събраните по делото данни става ясно, че българинът е влязъл в страната през февруари 2013 г. през ГКПП-то на летище София. Няма данни той да е напускал България след това, но в съдебната зала бе посочено, че те не са напълно сигурни, тъй като след влизането на страната в ЕС не всяко преминаване на границата се фиксира. Адвокатът на издирвания Йордан Дичев поиска производстото да се прекрати. Той допуска, че клиентът му се е върнал в Испания, където живее семейството му.

Прокурор Керка Дюлгерска заяви, че Ненков е разследван и у нас – за прокарване в обръщение фалшиви пари.

Съдът задължи държавното обвинение, включително Върховна касационна прокуратура, да предприеме мерки за издирването на Ненков. /24 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>