Испания: имоти с до 70% отстъпка

Испанските банки, които през последните 3-4 години се напълниха с недвижими имоти заради необслужвани кредити, разпродават имоти с до 70% отстъпка. Става дума не само за жилища в Мадрид и по-големите градове, но и в курортни селища като Коста Бланка например. Причината за голямата отстъпка е, че банките искат до края на този летен сезон да разпродадат колкото се може повече от ваканционните имоти, които са придобили, защото в противен случай това може да стане едва през пролетта на 2013 г., а това означава, че ще трябва да ги отчетат в баланса си за тази година като разход.  „Да съхраняваш такъв тип имоти е доста скъпо и затова финансовите институции правят всичко възможно да се отърват от този актив”, обяснява Марк Стъклин, управител на сайта Spanish Property Insight.

През есента на тази година се очаква количеството на необслужвани кредити да се увеличи. Това ще постави банките в още по-неизгодна позиция и ще понижи още повече цените на имотите.

facti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>