Испания има нужда от работници за земеделието

0181985001442408156_1450968_920x708Испанското правителство заяви, че ще направи по-лесно за мигрантите и безработните да работят в сферата на земеделието по време на пандемията, предаде агенция Фокус.

Възможността за набирането на работници в сферата е било “очевидно ограничено”, заради мерките за карантина, които включват забрана за пътуване, по думите на Министъра на земеделието Луис Планас.

Той предупреди, че ако фермерите не могат да приберат реколтата си в скоро време, тогава е възможно цените на земеделските стоки да скочат.

Две трети от земеделската продукция на Испания се изнася към европейските пазари, което според Планас е “важен източник на приходи” за страната.

Традиционно Испания използва хиляди сезонни работници за прибирането на реколтата от различни плодове.

Това трябва да се случи по план в близките седмици.

Премиерът Пабло Санчес по-рано е взел мерки страната да получи между “75 и 80 хил. работници”, по думите на министър Планас.

Ако разрешителните за работа на мигрантите изтекат до 30 юни, те ще бъдат подновявани.

Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>