Испания задържа десетки за присвояване на €82 млн.

zx450y250_2786019source-apВластите в Испания са задържали 14 души по подозрения в измама, свързана с ремонтни дейности по високоскоростната жп връзка между Мадрид и Барселона, предаде “Ройтерс”, като се позова на специализираната прокуратура за борба с корупцията.

Директорът на държавната агенция, администрираща високоскоростните линии Adif, е подал оплакване, в което посочва, че за дейностите по три строителни площадки до гара “Ла Сагрера” в Барселона са платени 82 млн.евро, без на практика да са извършени никакви ремонти, уточнява “Ел мундо”.

Изграждането на целия 621-километров участък струва на Испания 9 млрд.евро. Прокуратурата смята, че в схемата са замесени държавни чиновници и служители на частни компании.

Освен задържаните 14 души, полицията днес извърши 15 обиска. До момента властите не са съобщили имената на замесените компании.

Днешната операция на прокуратурата не е първата, която установява нарушение и измами в работата на железниците в Барселона. През 2014 г. отново в каталунската столица бяха задържани високопоставени служители на Adif за присвояване на 31 млн.евро.

Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>