Испания е излязла от рецесия през третото тримесечие

200507140939130Испания е излязла от рецесия през третото тримесечие на текущата година с икономически ръст между 0.1 и 0.2%, съобщи премиерът на страната Мариано Рахой.

Испания е излязла от рецесия, но не е излязла от кризата

В интервю за „Уолстрийт джърнъл” той прогнозира, че през 2014 година икономиката ще отбележи ръст между 0.5% и 1% – по-силен от предишните оценки на правителството.

„Испания е излязла от рецесия, но не е излязла от кризата”, каза пред изданието Рахой. „Задачата сега е да се постигне силно възстановяване, което позволява разкриването на нови работни места”, каза испанският премиер.

Испания, четвъртата най-голяма икономика, се мъчи да се справи с последствията от двойна рецесия, предизвикана от спукването на балона на недвижимите имоти.

Според прогнозите безработицата в страната тази година ще възлезе на 27.1% в края на тази година и 26.7% през 2014 г. Източник: Фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>