Испания – Днес правителство и синдикати обсъждат приемането на нов пакет субсидии за безработни от дълго време

867842_1

Днес правителство и синдикати обсъждат приемането на нов пакет субсидии за безработни от дълго време или със семейни отговорности (Аyuda a parados de larga duración o cargas familiares).

Правителството предлага субсидиите да се отпускат за период от 6 месеца, а синдикатите настояват да се отпускат до падане на безработицата под 20%. Мариано Рахой предлага размерът да е 399 Евро за безработни без семейства и 450 Евро за безработни със семейни отговорности, а синдикатите настояват размерът да е 426 Евро за трайно безработни без семейства и 480 Евро за трайно безработни със семейства.

Предложението е субсидиите да могат да се получават от трайно безработни от минимум 1 година, които са изчерпали обезщетенията за безработица (паро) и всички видове субсидии и от 1 година не са получавали никакви парични обезщетения. Да са били регистрирани непрекъснато в Бюрото по труда и  да търсят активно работа.

Мариано Рахой каза, че е оптимист за днешната среща със синдикатите и, че днес ще има подписано споразумение. Вече има договорка помощите да влязат в сила със задна дата от 1 ноември 2014г.

Очаквайте подробности!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>