Испания – Данъчните ще имат списък на титулярите на банкови сметки

contabilidad-cuenta-bancariaДанъчната администрация ще има информация за притежателите на всички видове банкови сметки и депозити на всяко лице , работещо в Испания, след като се създаде файла за финансова собственост, чието създаване се постанови със Закона за предотвратяване на прането на капитали.

Посочената информация стана достояние чрез изданието Юрис & Лекс ,дигиталното юридическо списание на „Икономистът” , обяснявайки, че това е база данни, която не се състои от сметки-баланс, но това ще бъде първият инструмент в борбата срещу престъпните банди и терористичнитеорганизации по отношение на прането на пари , тъй като веднага ще се установят и открият активите, държани от тях. Данъчната администрация ще има информация за продуктовата идентификация и за кредитната институция, на която собствениците на сметки са клиенти, така че ще бъде достатъчно да изиска от финансовите институции информацията и данните, които са необходими, което ще съкрати времето на разследването.

Съдържанието на файла за финансова собственост включва всички разплащателни и спестовни сметки, ценни книжа и депозити на всяко лице, което работи от Испания, било то местно или чуждестранно, с място на стопанска дейност в или извън Испания. Освен това ще разполага информация за идентификация на техните собственици и упълномощенилица. Съдиите, прокурорите и силите за сигурност ще имат актуална информация за продуктите и банките, с които действат лицата, които са обект на разследвания. Посочената информацията ще е достъпна за данъчната администрация от следващата година.

Статията подготви: Галя Душева – Данъчен консултант, Аликанте – Тел: 966 490 849; Ел. поща: gdusheva@economistas.org ;

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>