Испания дава по 38 евро на ден за берачки на ягоди

Image_2484357_126Агенцията по заетостта започва да набира жени за берачки на ягоди в Испания, обявиха от ведомството.

Офертата е за брутно заплащане от 39,48 евро на ден, или чисто по 38,08 евро, след като бъдат внесени социални и здравни осигуровки и подоходен данък. Допълнително испанските фирми ще поемат транспорта, но ще удържат разходите за билет от първата заплата. Ако работничката остане през цялата кампания, испанският работодател ще плати връщането в България.

Жените ще работят по 6 часа и половина дневно с един почивен ден в седмицата, който обаче ще зависи от климатичните условия. Ще живеят в трудови лагери близо до ягодовите полета.

Подходящите кандидати са жени между 25 и 40 години, физически здрави, без заболявания на двигателния апарат, алергии и проблеми с кръвното налягане. Трябва да имат и опит в селското стопанство и да са свикнали с тежък физически труд, обясниха от Агенцията по заетостта.

Набирането на документи ще продължи до 20 декември, като живеещите в областите Русе, Разград, Търговище, Силистра, Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив и Смолян ги подават в местните бюра по труда. Останалите могат да кандидатстват на електронна поща Ispania_yagodi@ az.government.bg, като изпратят трите си имена на латиница и ЕГН или испански номер NIE, ако вече са работили в тази страна.

Интервютата ще се проведат в Хасково и Разград през януари, а одобрените кандидати трябва да заминат след средата на февруари.

Трудовите договори се подписват на място в Испания, като трябва да се има предвид, че пробният период, през който работниците могат да бъдат освободени без предизвестие, е до 15 дни, обясниха от ведомството. /Източник: 24часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>