Испания: В Каталуния тече мащабен метеж

618x411Действията на правителството на Каталуния не са нищо друго, освен метеж, заяви външният министър на Испания.

“В Каталуния тече мащабен метеж. Налице е нарушаване на закона, на което трябва да се попречи”, заяви в интервю за тв канала “Антена 3″ министър Хосе Мануел Гарсия-Маргайо и Марфил, предаде БГНЕС.

“Действията на правителството на Каталуния, желанието за отделяне от Испания, действията на партиите, внесли в каталунския парламент проекторезолюция за създаването на независима каталунска държава – всичко това не е нищо друго, освен метеж”.

“Каталунският проблем не е от вчера. Той е възниквал регулярно през 1640, 1714, 1931 и 1934 г. Всеки път, когато Испания преживява криза, в Каталуния възниква напрежение. Сега каталунският премиер Артуро Мас иска да обяви независимост чрез държавен институционален преврат”.

“Независима Каталуния няма да бъде призната от международното общество – нито от ООН, нито от ЕС”, заплаши в заключение министърът, повтаряйки думите на испанския премиер Мариано Рахой, както и на краля на Испания Фелипе VI.

Редактор: Десислава Любомирова / Актуално

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>