Испания върна малко над 100 мигранти в Мароко

_asddffff_85c1dd0dИспанските власти върнаха обратно в Мароко 116 мигранти, които онзи ден (22 август) успяха със сила да проникнат на територията на испанския автономен град Сеута в Северна Африка, предаде БГНЕС.

Правозащитни организации единодушно осъдиха решението за масовото експулсиране.

Германия се разбра с Гърция да приема обратно мигранти Германия е постигнала споразумение с Гърция южните ни съседи да приемат обратно желаещи убежище, които вече са били регистрирани в Гърция.

Мигрантите успяха да влязат на испанска територия като щурмуваха граничната ограда с Мароко и нападнаха полицейските сили.

Единствено двама непълнолетни са останали в Испания. От началото на годината около 3100 мигранти са проникнали в Испания през границите на Сеута и Мелиля, друга испанска територия на северната граница с Мароко.

Още поне 25 000 са пристигнали до Испания по море, сочат данни на Международната организация по миграция.

Над 5 хил. мигранти са заловени от турските власти на границата с България от началото на 2018 г. Турските гранични власти са заловили 13 900 нелегални мигранти през първите осем месеца от началото на тази година при опит да преминат.

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АЧЕВ

© Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>