ИСПАНИЯ – ВНИМАНИЕ – ПРОМЕНИ В ЗАКОНА ЗА ИПОТЕКИТЕ!

През юни 2019, Испания прие новия Закон за ипотеките, чрез който се внасят промени в законодателството относно изискванията за ипотека и таксите. Според новото законодателство, се изискват две срещи при нотариус, като първата, на която се установява правоспособността на купувача, се осъществява 10 дни преди сделката, а втората – в деня на сделката за покупко-продажбата и ипотеката.

В допълнение, до сега, разходите по отпускане на кредит (нотариус, оценката на имота, регистър, Gestoría и AJD), се поемаха изцяло от купувача. С промяна на закона, купувачът ще поема само разходите за оценката и копията на нотариалния акт за ипотеката, имайки право на безплатно онлайн копие, което ще получи по електронен път от нотариуса. Редно е  да се отбележи, че има банки, които поемат и разходите за оценка.

Ако желаете повече информация за тези промени, може да се свържете с мен!

Адв. Цветелина Петрова

Тел. 666 053 814

Адрес: C/Xátiva 1-C, pta. 60, 46002, Valencia, Valencia

spetrova@icav.es

Посетете Facebook страницата ми тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>