Искат затвор за Неймар и 195 млн. глоба за “Барселона”

2111123048Испанската прокуратура поиска две години затвор и глоба от 10 млн. евро за нападателя на “Барселона” Неймар, съобщи радио “Кадена Сер”.

Властите твърдят, че футболистът и баща му съзнателно са извършили измама при трансфера на Неймар от “Сантос” в “Барселона”. Бразилската инвестиционна група DIS заяви, че в момента на сделката е държала 40 % от трансферните права на играча, но “Сантос”, “Барселона” и самият Неймар са заобиколили компанията и са я ощетили с 40 млн. евро.

От DIS настояват за петгодишна присъда за нападателя, но от испанската прокуратура са поискали две години затвор за футболиста, две за баща му, една за майка му и пет години за бившия президент на каталунския гранд Сандро Росел.

“Барса” може да отнесе и рекордна глоба от 195 млн. евро. Ако бъдат осъдени, замесените в скандала няма да могат да се занимават с футбол под каквато и да е форма за поне по шест години.

Бразилецът премина в “Барселона” през 2013 г. Първоначално бе обявено, че трансферната цена е 57,1 млн. евро, но след това стана ясно, че е имало допълнително споразумение и реалната стойност на сделката е 100 млн. евро.

Наскоро Неймар поднови договора си с испанския тим до 2021 г., като според появилите се информации ще взима годишна заплата от 15 млн. евро.

БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>