Инфанта Кристина преведе около € 600 000 на грешна сметка

infanta-kristina-prevede-okolo-€-600-000-na-greshna-smetka-274223Испанската принцеса Кристина е превела сумата от 587 413 евро на грешна сметка, предаде РИА Новости.

Инфантата, която е сестра на крал Фелипе VI, е изпратила парите в касата на съд в Барселона, а не на правораздавателната институция на град Палма (Балеарските острови). Според ръководителя на съда в Палма аристократката е объркала последните четири цифри на кода в документа и е написала 0548, а не 0458. Кристина, както постановиха магистратите, по-рано трябва да възстанови сумата, получена в резултат от незаконните действия на своя съпруг – Иняки Урдангарин.

Зетят на държавния глава на иберийското кралство е заплашен с 20 години затвор и глоба от 3,5 млн. евро. Урдангарин е подсъдим за злоупотреба със служебно положение, финансови машинации в особено големи размери.

Той и още 13 души са завишавали цените за обществени поръчки и превеждали разликите на близки фирми. Очаква се присъдата да бъде произнесена до края на 2014 г.

Автор: Валери Зайцев

Източник: Новини.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>