Интелигентни решения за градовете ще представя Шнайдер Електрик в центъра си за върховни научни постижения в Барселона

índiceШнайдер Електрик, световен специалист в енергийния мениджмънт, обяви създаването в Барселона (Испания) на първия си център за върхови научни постижения, който ще се фокусира върху интелигентни решения за градовете. В него ще бъде събрано цялото ноу-хау на компанията за изграждане на интелигентни градове, основаващо се на опита, резултатите и успешните “смарт сити” решения, въведени в световен мащаб. Центърът ще предлага решения за градовете, които ще имат икономическо и социално въздействие с конкретни ползи за гражданите. Той ще има за цел да води градовете към по-ефективно управление и повече устойчивост, чрез развитието и прилагането на нови бизнес модели.

В близко бъдеще градовете ще имат нужда от все повече устойчивост и технологии, за да посрещнат идващите предизвикателства. Ноу-хауто на Шнайдер Електрик включва редица приложения, които дават отговор на тази нужда. Компанията беше призната за едно от десетте най-зелени предприятия в света от американското списание Newsweek. За второто тримесечие на 2014 г. Шнайдер Електрик е намалила въглеродните си емисии в областта на транспорта с 16 %. От началото на 2012 г. компанията е намалила консумацията си на енергия с 10 % благодарение на собствените си технологии StruxureWare Resource Advisor и StruxureWare Energy Operation.

“В следващите 40 години ще станем свидетели на една градска технологична революция. Концентрацията на населението в градовете и нарастващият недостиг на ресурси ще имат сериозни последици за мобилността, качеството на въздуха, здравни услуги и т.н.”, сподели Хулио Родригес, изпълнителен вицепрезидент “Глобални операции” в Шнайдер Електрик. “Понастоящем Шнайдер Електрик работи с над 200 града в интелигентни управленски проекти. Новият център ще повиши капацитета ни за осигуряване на иновативни съвременни решения за градовете,” допълни той.

“Ние сме готови да подкрепим българските общини с обучения и консултации и вече сме се срещали с представители на местните власти, за да ги запознаем подробно с техническия капацитет на системите ни. Освен това вече сме работили с общини в рамките на обучения по енергиен мениджмънт, като един от ключовите елементи на интелигентния град. Мисля, че в България има добро общо разбиране на принципите на устойчивост и енергийна ефективност, така че това, което е нужно оттук нататък, е повече практическо действие,” допълва Кристоф Де-Лафарж, директор на Шнайдер Електрик за Бъглария.

Центърът за върховни научни постижения на Шнайдер Електрик ще бъде напълно оперативен до средата на 2016 г. и в него ще работят 40 изследователи. Той ще бъде изграден в едно общо пространство с изследователския център на Cisco, като по този начин допълнително се насърчава обмена на ноу-хоу между двете компании. Шнайдер Електрик и Cisco са първите, които откриват изследователски центрове на територията на кампуса Smart City, проектиран от общинския съвет на гр. Барселона.

В допълнение Шнайдер Електрик ще си сътрудничи с университети като IESE Business School, за да привлича млади таланти в новия център, потвърждавайки по този начин ангажираността си в сферата на иновациите и на образованието. В края на второто тримесечие на 2014 г. компанията обяви, че е обучила 50 000 души в сферата на енергийния мениджмънт от 2009 г. насам в рамките на програмата си BipBop.


За Schneider Electric

Като глобален специалист в енергийния мениджмънт с дейности в над 100 държави, Шнайдер Електрик предлага интегрирани решения на различни пазарни сегменти, включително лидерски позиции в енергетиката и инфраструктурата, индустрията, производителите на машини, нежилищни сгради, мрежи и центрове за обработка и съхранение на данни, както и в жилищния сектор. Фокусирани да направят енергията безопасна, надеждна, ефективна, продуктивна и екологична, над 140 000 служители на компанията постигнаха продажби на стойност 24 млрд. евро през 2013 г., чрез активен ангажимент да помагат на хората и организациите да използват оптимално своята енергия. www.schneider-electric.com  /
Източник: Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>