Индустриалното производство в Испания със силен ръст през март

imagesТо се е разширило с 8,1%, надхвърляйки очакванията, но на сезонно изгладена база остана под прогнозите.

Индустриалното производство в Испания продължи да расте за втори пореден месец през март, при това с много по-голям интензитет от очакваното, пише WBPOnline, позовавайки се на данни на Националния статистически институт на страната.

Производството е нараснало с 8,1% (сезонно неизгладено) на годишна база през март, след като през февруари отчете ревизиран ръст от 2,7%. Анализаторите от своя страна очакваха увеличение от 2%.

Сезонно изгладени обаче данните остават далеч под прогнозата за ръст от 1,6% и показват такъв от едва 0,6%. Със сезонна корекция растежът за февруари сочеше 2,5%.

Четвъртата по големина икономика в еврозоната продължава бавно да излиза от рецесията, след като отбеляза растеж на БВП за трето поредно тримесечие през периода януари – март, като той беше и най-висок такъв от шест години насам.

По статията работиха: Боян Христов, редактор Петър Нейков /Източник: Инвестор.бг/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>