Има леко понижение на безработните в Испания през февруари

paro--644x362Броят на безработните в Испания леко се е понижил през февруари, като е надолу с 0.04% до 4.812 млн. души, съобщи министерството на заетостта и социалната сигурност в страната.

За миналия месец четвъртата по големина икономика в еврозоната е отчела 1 949 по-малко търсещи работа спрямо януари. На годишна база броят на безработните е намалял с 227 736 души, което е спад от 4.52%.

През януари Националната статистическа служба в Испания отчете повишение на равнището на безработицата за последното тримесечие на 2013 г. до 26.03% от активното население. Сега става дума за първия регистриран спад за месец февруари от 2007 г. насам. През януари броят на безработните се повиши с 2.41% след силен спад през декември.

Страната започна да дава признаци на икономически растеж от третото тримесечие на миналата година, а през януари излезе от спасителна програма за банките си. Правителството планира растеж от 1% тази година, но безработицата, която е на рекордно равнище, продължава да буди безпокойство. /Дир

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>