Изслушването – начин да покажете своята загриженост

Изследователите са установили, че прекарваме повече от 70 процента от времето си в общуване един с друг – говорейки, четейки, слушайки и пишейки. Повече от 33 процента от това време е посветено на разговори и повече от 42 процента на слушане. Тъй като по голяма част от времето се използва за слушане предполага се, че то е от голямо значение в живота ни.
Жените се оплакват от съпрузите си, които не ги изслушват, а съпрузите им казват, че жените им никога не слушат какво им говорят.

ГРЕШКИ ПРИ ИЗСЛУШВАНЕТО

Лошите навици са причина за това да не се изслушваме. Два от най–дразнещите навика са: прекъсването и липсата на пряк контакт с очите. Хората, които обичат да прекъсват прекарват времето си подготвяйки своя отговор, докато чакат момента да се намесят в разговора. Тенденция е да се „вмъкваме” в разговора докато другите говорят. Но все пак трябва да позволите на партньора си да довърши мисълта си независимо колко е отегчителна. Сангвиниците имат големи проблеми с прекъсването тъй като всичко казано им напомня история, която трябва да разкажат веднага – дори по средата на вашата.

Нанси Ван Пелт-”Тайните на щастливият брак”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>