Изследване: Испанците са най-необразованата нация в Европа

1343483448324Испанците са най-необразованата нация сред европейските страни, пише испанският вестник „Локал”. Това показва изследване, проведено в рамките на Международната програма за оценка на образователните постижения.

Подчертана е липсата на основни умения, като четене, смятане и други. В изследването са взели участие 166 000 жители на различни развити държави на възраст между 16 и 65 години.

Данните на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) показват ниското ниво на навиците за четене на испанците. Те са събрали с 21 точки по-малко от средния показател за останалите 24 развити държави. Що се отнася до математиката, там испанците също изостават от другите европейски държави.

За сравнение: разликата между Испания и страните, показали най-високите резултати, като Финландия, Холандия, Япония, Швеция и Австралия, е толкова голяма, че гимназистите от тези страни се равняват по резултати с испанските висшисти. Автор: ПИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>